Magaxin

Sådan lever du sundt som vegetar

Artiklen er sponsoreret.

Overvejer du at prøve kræfter med livet som vegetar? Det kan være en livsstil med mange fordele. Det gælder faktisk både for dig selv og for klimaet. Og derfor er det altså også en livsstil, som flere og flere vælger for sig selv. Men det kan bare give nogle udfordringer at leve sundt, når du pludselig ændrer kurs. Du skal for det første vænne dig til, at der nu er nogle ting, som du ikke længere kan spise. Dernæst skal du lære, hvad din krop så har brug for i stedet for at forblive sund.

Spis en varieret kost

Selvom du nu ikke længere vil spise kød, så skal du stadig spise varieret. Som vegetar kan det faktisk være endnu vigtigere at være opmærksom på. For du skal være sikker på, at du får alle vitaminer, mineraler og øvrige næringsstoffer, som du har behov for.

At være vegetar handler naturligvis ikke bare om at spise en masse salater.

Du skal både have fedt, sukker, kulhydrater og proteiner, præcis som alle andre. Det kan bare være, du er nødt til at tænke mere kreativt for at finde plads til det i din kost – i hvert fald hvis du har været vant til at spise kød.

En varieret kost kan blandt andet bestå af:

·       Pasta, ris og kartofler

·       Frugt og salat

·       Bønner, nødder og frø

·       Olie og fedtstoffer

Overvej at følge en kostplan

Det kan nogle gange være svært at være sikker på, at du får alt det, du har brug for. Derfor kan det måske til en start være hjælp at følge en fastlagt kostplan. Du skal bare sikre dig, at denne kostplan indeholder alt det, du har brug for.

Gør du det, så er du mere sikker på, at du ikke kommer i underskud med noget. Du kan jo ikke altid have lige godt tid til at planlægge måltider.

Kommentarer