Samfund

Frivillige indsamlede 33 mio. kroner til kræftsagen

Foto: Michael Langhoff.

Danskerne har gavmildt doneret 33 mio. kroner til kræftsagen ved årets Landsindsamling. – Jeg er utroligt taknemmelig for den store opbakning fra danskerne, siger Helen Bernt Andersen, formand i Kræftens Bekæmpelse.

Forårssolen skinnede, og humøret var højt, da frivillige i hele landet gik fra dør til dør for at samle ind til kræftforskning, forebyggelse og støtte til de patienter og pårørende søndag den 3. april.

Landsindsamlingen fortsatte efterfølgende digitalt indtil den 10. april, og nu har Kræftens Bekæmpelse endelig fornøjelsen af at kunne præsentere et flot indsamlingsresultat på hele 33 mio. kroner.

’Jeg er utroligt taknemmelig’

Foreningens formand, Helen Bernt Andersen, kalder resultatet for ”overvældende flot”, og hun bemærker, at danskerne igen i år har været overordentligt gavmilde.

– Jeg er utroligt taknemmelig for den store opbakning fra danskerne og dybt imponeret over de frivillige indsamleres kæmpe indsats. Allerede på indsamlingsdagen fik jeg indtryk af, at indsamlerne bar på tunge og fyldte bøtter, og at vi ville kunne se frem til et flot resultat. Jeg glæder mig over, at det nu bliver bekræftet.

– Jeg vil gerne sende en særlig tak til alle indsamlingslederne, der igen i år har fået alt det praktiske omkring Landsindsamlingen til at spille. Uden dem ville det ganske enkelt ikke være muligt at gennemføre en indsamling af denne størrelse, siger hun.

15.000 frivillige samlede ind

Den endelige opgørelse viser, at omkring 15.000 frivillige indsamlere deltog i Landsindsamlingen den 3. april, hvilket er cirka 1.000 flere end sidste år.

Det er dog færre end før corona-pandemien, hvor der både i 2018 og 2019 var flere end 25.000 indsamlere på gaden.

Men til trods for det lavere antal indsamlere, er det alligevel lykkedes at indsamle et beløb, der svarer til niveauet i 2018 (32,4 mio.) og 2019 (33 mio.).

Grunden til at det kan lade sig gøre er, at danskerne ganske enkelt donerer flere penge i gennemsnit.

Halvanden million blev indsamlet digitalt

Igen i år var det muligt at oprette eller støtte digitale indsamlinger via Facebook eller Indsamling.dk.

Der blev oprettet flere end 2.000 indsamlinger, der gav omkring halvanden million kroner til kræftsagen.

Selvom både det fysiske og digitale indsamlingsresultat nu er blevet gjort endeligt op, kan det fortsat nå at stige endnu mere. Det skyldes, at indbetalinger fra girokort eller bankoverførsler stadig kommer ind.

Kommentarer